Ik heb meerdere keren besteld en wil van verschillende orders iets retourneren, hoe kan ik dit doen?

Je kan alle items in 1 pakket retourneren. Dit moet wel binnen 14 dagen na ontvangst zijn.

Ik heb een bestelling geretourneerd, wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zodra de retour bij ons is ontvangen en gecontroleerd verwerken wij deze binnen 14 werkdagen en word het bedrag teruggestort.

Ik heb mijn adres verkeerd ingevuld, en het pakket is al verzonden wat nu?

De verantwoordelijkheid voor het invullen van de correcte adres gegevens ligt bij de klant. Dat neemt niet weg dat wij het een vervelende situatie vinden en er alles aan zullen doen zodat het pakket alsnog terecht komt. Stuur in dit geval een e-mail naar ons toe, zodat wij een onderzoek voor je kunnen startten bij PostNL/Dhl.

Waar is mijn bestelling?
Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail wanneer wij je bestelling hebben verzonden. In deze bevestiging vind je ook het track & trace nummer. 

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
Stuur ons dan een mailtje met jouw bestelnummer en de reden. Zodra het nog niet verzonden is kunnen wij de order wijzigen/annuleren.

Wat is de levertijd?

Momenteel is er veel vertraging wegens corona en is onze levertijd 7 werkdagen.

Ik heb een verkeerd e-mail adres ingevuld en daarom geen orderbevestiging ontvangen?
Wij sturen de orderbevestiging altijd naar het door bij ons geregistreerde email adres. Indien je een verkeerd e-mail adres hebt opgegeven en je jouw orderbevestiging alsnog wilt ontvangen kan je het beste een e-mail sturen naar klantenservice@francisbyfb.com. Wij kunnen het e-mail adres dan voor je aanpassen en de orderbevestiging opnieuw versturen. 

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen?

Dat is vervelend, soms kan het voorkomen dat je de bestelling niet hebt ontvangen. Dit kan meerdere oorzaken hebben, om dit goed voor je uit te zoeken willen wij je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@francisbyfb.com

Mijn order is defect aangekomen, wat moet ik doen?

Stuur ons direct na ontvangst een duidelijke foto via de mail van het defecte item, wij komen met een gepaste oplossing!

Ik wil graag mijn bestelling ruilen, hoe kan ik dit doen?

Ruilen kan zeker! Klik op de volgende link voor alle instructies  https://www.francisbyfb.com/pages/ruilen